Matematik

Geometri

06. november 2014 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave, der lyder således. Håber i kan hjælpe mig, da jeg sidder fast ved opgaven.

For en bestemt kasse med kvadratisk bund og låg er prisen for materialet til låget 10 kr/m^2 og prisen for materialet ti sider og bund er 8 kr/m^2. Kassens rumfang er 1 m^3.

a) Opstil et udtryk for den samlede materialepris som funktion af sidelængden af kassens bund.

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn arealet af siderne for sig og af bund+låg for sig, og gang disse arealer med de respektive priser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2014 af mathon

     Volumen:
                       V=h\cdot x^2=1\; <=>\; hx=\frac{1}{x}

     Overflade:
                       O=2x^2+4hx
                       O(x)=2x^2+4\cdot \frac{1}{x}

                       O(x)=2x^2+ \frac{4}{x}

Materialepris
                        P(x)=x^2\cdot 10+\left ( x^2+\frac{4}{x} \right )\cdot 8

                        P(x)=10x^2+8x^2+\frac{32}{x}

                        P(x)=18x^2+\frac{32}{x}

                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, bunden skal regnes med til siderne, og så låget for sig.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.