Matematik

Trekants areal (vektorer)

06. november 2014 af emsely96 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej alle!

Jeg har en opgave her jeg ikke helt forstår.. Opgaven lyder:

Find skæringspunktet mellem to linjer med ligningerne
Y=3/4x+2 og 3x-7y=-23
De to ligningerne danner sammen med y-aksen en trekant i 1.kvadrant. Hvilket areal har denne trekant?

Jeg har fundet skæringspunktet som er (4,5), men hvordan finder jeg arealet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn de to liniers y-akseskæringer b1 og b2 .
Trekantens højde er da 4 , og trekantens grundlinie er |b2 - b1| .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af mette48 (Slettet)

Har du lavet en tegning, så du kan se skæringerne med y-aksen ?

Trekanten ligger med grundlinien lodret (på y-aksen) og højden er afstanden fra y-aksen til liniernes skæringspunkt


Svar #3
06. november 2014 af emsely96 (Slettet)

#1

Men hvordan beregner man b2? B1 er jo lige til og aflæse..

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Omskriv den anden ligning til formen y = ax + b .


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2014 af mathon

            3x-7y=-23  er identisk
med
             y=\frac{3}{7}x+\frac{23}{7}
   


Skriv et svar til: Trekants areal (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.