Matematik

matematik værdimængden

06. november 2014 af burakyandim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Betragt funktionen g(x) = 2x2 + 4x + 2

Hvad er værdimængden for g???

kan ikke finde ud af at finde den 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

For et 2.-gradspolynomium g, der vender grenene opad, er værdimængden

        Vm(g) = [yT;∞[

hvor yT er toppunktets y-koordinat.

For et 2.-gradspolynomium g, der vender grenene nedad, er værdimængden

        Vm(g) = ]-∞;yT] .


Svar #2
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

hvilke tal skal jeg så sætte ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at beregne toppunktets y-koordinat, og afgør, om funktionens graf vender grenene opad eller nedad.


Svar #4
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

eller hvordan lyder svaret fatter brik af det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Måske du skulle starte med at sætte dig ind i, hvad der menes med værdimængden for en funktion.


Svar #6
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

forstår det bare ikke så godt det er den sidste opgave jeg mangler skal afleveres inden 22.00 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fremgangsmåden til at løse opgaven er blevet forklaret ovenfor. Hvad er du i tvivl om her?


Svar #8
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

jeg er kommet frem til det her T= (-4/2*2 , -0/4*2)= (-1,0)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #10
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

Men det er jo toppunktet jeg har fundet der, jeg skal finde værdimængden for g ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så læs forklaringen i #1 igen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2014 af mathon

                   g(x) = 2x2 + 4x + 2  =  2(x+1)2         y_{T}=0


Svar #13
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

er det der værdimængden du lige har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Læs #1 igen. Værdimængden er dér kaldt Vm(g) .


Svar #15
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

Jeg ved godt at vm betyder værdi mængde det der du lige skrev der er det værdimængden for g elle?


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvad mener du, med "det jeg lige skrev". Prøv at henvise til indlæggets nr.

Du skal indsætte yT = 0 i den relevante udgave af værdimængden Vm(g) fra #1.


Svar #17
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

g(x) = 2x2 + 4x + 2  =  2(x+1)2          [y_{T}=0] det er det værdimængden


Svar #18
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

#12


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det var nu et indlæg, som mathon skrev. Han gav forskriften for g(x) på toppunktsformen, så man let kunne aflæse toppunktets koordinatsæt.

Her skal du bestemme værdimængden. Værdimængden er mængden af alle funktionsværdier for funktionen g(x). Læs nu #1 igen.


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. november 2014 af mathon

Nu er du helt afleveringsperpleks.

Det gentages:

For et 2.-gradspolynomium g, der vender grenene opad (a > 0), er værdimængden

        Vm(g) = [yT;∞[

hvor yT er toppunktets y-koordinat.


Skriv et svar til: matematik værdimængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.