Fysik

Hvor varmt bliver vandet?

07. november 2014 af 321bj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal jeg  løse denne opgave? Kan ikke komme videre. I vedhæftninge kan i se, hvor langt jeg er nået i løsningen af den.

3 liter 20oC varmt vand tilføres 552 J. Hvor varmt bliver vandet?

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q = m*c*(t2 - t1)  <=>

t2 = Q/(m*c) + t1

Og så finder du m til at være 3 kg, da massefylden af vand er 1 kg/L.


Svar #2
07. november 2014 af 321bj (Slettet)

mange tak  men passer det vandets sluttemperatur t2 = 20,04oC ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Lad os se engang:

t2 = 552 J / ( 3 kg * 4182 J/(kg*K) ) + 20oC = 20,04 oC

Ja, det ser vist rigtigt ud.


Svar #4
07. november 2014 af 321bj (Slettet)

ok så har jeg regnet rigtig mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hvor varmt bliver vandet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.