Matematik

løs som andengradsligning

08. november 2014 af mhavva (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har areal til en bygning der 120km2 og ligningen til bygningen siger (1,5*x+3)*x

dvs. 120=(1,5*x+3)*x

hjælpppp pleasee!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af mathon

areal til en bygning der 120 km2 ??


Svar #2
08. november 2014 af mhavva (Slettet)

jeg bestemme husets længde og bredde når den samlet aral er 120m2 :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2014 af mathon

                        120 = (1,5·x+3)·x

                        120 = (1,5·x2+3x)

                        120 = 1,5·x2+3x          multipliceres med 2/3

                         80 = x2+2x

                         x2 + 2x - 80 = 0          x > 0

som du løser.


Svar #4
08. november 2014 af mhavva (Slettet)

mange tak :))


Skriv et svar til: løs som andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.