Matematik

Omvendt funktion og Dm(f)

08. november 2014 af MetteMarieH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Kloge-hoveder :-)

Jeg skal finde den omvendte funktion f-1 og Dm(f) til f(x) = √(x-2)+3

Jeg har fundet f-1:

f-1(x) = x2-6x+11

Er det ikke korrekt? Men hvad med Dm(f-1) :-( 

Tak for hjælpen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af peter lind

Nej. Du skal løse ligningen y = kvrod(x-2) +3.  Flyt de 3 over på venstre side og kvadrer dernæst ligningen. NB ved kvadreringen kan der komme false løsninger.

DM for den inverse funktion er billedmængden for den oprindelige funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2014 af SuneChr

# 0
Den omvendte funktion er korrekt men kun defineret for x ≥ 3


Svar #3
08. november 2014 af MetteMarieH (Slettet)

Tak for svaret  Sune Chr ;-)


Skriv et svar til: Omvendt funktion og Dm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.