Fysik

Fysiske pendul gyldighed - hvor går grænsen?

09. november 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle,

Hvor store udsving kan foretages før, at teorien om det fysiske pendul bliver "ugyldig"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af Jerslev (Slettet)

Det afhænger vel af hvilken grænse du betegner for ugyldig. Hvor stor skal den relative afvigelse fra teorien være, før modellen er ugyldig?


Svar #2
09. november 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Det er også det jeg tænker. Jeg ved bare ikke, hvad jeg skal sætte som gyldighed? Det er ifm. bestemmelse af inertimomentet for et svinghjul, hvor et lod sættes i svingninger og tiden måles...


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af mathon


Svar #4
09. november 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Det er mere græsen, som jeg er på udkig efter. Ved godt, hvorfor at den afviger :) Mere om i kunne give et godt argument for grænsen?

Har beregnede følgende afvigelser:

5deg=0,127%; 10deg=0,51%; 15 deg: 1,152%; 20 deg: 2,06%; 25deg: 3,245%; 30deg: 4,72 %; 35 deg: 6,501%; 40 deg: 8,61% og 45 deg: 11,072%


Svar #5
09. november 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Ift. at sin(v)=v. Ikke svingningstiden!


Skriv et svar til: Fysiske pendul gyldighed - hvor går grænsen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.