Matematik

hjælp vektor opgave

09. november 2014 af Dtu1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er blevet lavet opg a og b i dette opgavesæt, men ikke nr. c, nogle som kan forklare hvordan man gør eller vise det? :) se vedhæftede fil.

tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Svar #1
09. november 2014 af Dtu1 (Slettet)

ville være en kæmpe hjælp, kan ikke selv se det for mig..


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af mathon

c)
      Det drejer sig om skæringspunktet mellem
      frontfladen med ligningen
                                                       -25x+16z=0
      og linjen
      med parameterfremstillingen:

                                                        \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\0 \\ 150 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 16\\60 \\ -25 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; t\in \mathbb{R}
      hvilket kræver:
                                                       -25\cdot (16t)+16\cdot (150-25t)=0
      hvoraf
                                                        t=3

      Det vil sige:
                           Det punkt, hvori den centrale del af lysstrålen
                           rammer frontfladen
                           er:
                                     P(16t;60t;150-25t)=(48;180;75)               


               


 


Skriv et svar til: hjælp vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.