Matematik

Matematik ligning 2 ubekendte

09. november 2014 af gymelev1337 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp hvordan løser jeg de her ligninger med 2 ubekendte?

3x+5y=3/2x-2/5y+30

1/2y+1/2=x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Du skriver dem lige om:

3x + 5y = 1,5x - 0,4y + 30    => 1,5x + 5,4y = 30

0,5y + 0,5 = x + 1             =>  -x + 0,5y = 0,5

1,5x + 5,4y = 30
  -x  + 0,5y = 0,5

Gang nu sidste ligning med 1,5 og adder de to ligninger.  Så er du på sporet.


Skriv et svar til: Matematik ligning 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.