Matematik

Matematik

09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan vil differentiere denne her funktion? 

f(x)=x2In(x)-3x-1? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af SuneChr

Differentiér led for led.
Første led, som er et produktled, differentieres ved brug af produktreglen.


Svar #2
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Er det ikke bare sådan:

2x*1\x -3

Svar #3
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Er det ikke bare sådan:

2x*1\x -3

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Produktreglen

\left (f(x)\cdot g(x) \right )' = f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)

I anvendelse

f(x) = x^2 \cdot ln(x)-3x-1

f'(x) = 2x^{2-1}\cdot ln(x) + x^2 \cdot \frac{1}{x} - 3 = 2x\cdot ln(x)+x-3

notater

1/x = x-1

x· x-1 = x2-1 = x


Svar #5
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg skal samt også finde monotiniforholdene, således sætter jeg f`(x)=0 

2x*In(x)+x-3=0 

så får jeg ingen resultater for wordmate 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.