Matematik

Eksponentiel sammenhæng.

09. november 2014 af Bubblegum17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om en sammenhæng oplyses, at den vokser eksponentielt, og at grafen går gennem punkterne (-2,17) og (10,214).

A. Bestem forskriften for sammenhængen. 
B. Beregn y-værdien svarende til x=7. 

Nogle som vil forklare det på en nem måde, da min hjerne overhovedet ikke er matematisk indrettet. ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2014 af mathon

                            \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b\\ \hline -2&17&10&214&\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&y_1\cdot a^{-x_1}\\ \end{array}


Svar #2
09. november 2014 af Bubblegum17 (Slettet)

Mange tak. :)


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.