Fysik

Hvor går det galt? (Nyttevirkning)

10. november 2014 af Metapod (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal udregne nyttevirkning, men tallet som jeg regner mig frem til er fuldkommen forkert, og jeg kan ikke helt gennemskue hvor jeg har begået fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af Jerslev (Slettet)

Du skal vende din brøk om i beregningen af nyttevirkningen.

Den beregnes som:

Nyttevirkning = nyttig energi / omsat energi.

I din opgave:
Nyttig energi er varmeenergien.
Omsat energi er energi tilført fra stikkontakt.

Svar #2
10. november 2014 af Metapod (Slettet)

Hvis jeg vender brøken om bliver det ikke meget bedre så ender det i omegnen af 0,1 og det er selvfølgeligt ukorrekt. 

Jeg er også mere og mere begyndt at tvivle på de tal fra forsøget af.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Du finder Enytte ≈ 71 kWh ! !

Du bør have en fornemmelse af, hvor stor en energimængde det er.  Det ville jo koste 150 kr. at lave sig en  kande kaffe.

( Det bliver  71 Wh ).

Det er ikke alene el-prisen, men også det, at hvis du fx har en kaffemaskine på 1000W, ville den være tre døgn om at varme vandet op.


Svar #4
10. november 2014 af Metapod (Slettet)

Du bør have en fornemmelse af, hvor stor en energimængde det er.

Det jeg også klar over, det er grunden til hvorfor jeg spørger, men jeg forstår ikke hvor jeg begår fejlen, da jeg som udgangspunkt kan antage nyttevirkningen af redskaberne som jeg anvendte må være omkring de 60-80 %, og de tal er jeg som sagt milevidt langt fra.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Jamen det går galt her:

255398 J / 3600 = 71 kWh

1 J = 1 Ws

Enhederne stemmer ikke.


Svar #6
10. november 2014 af Metapod (Slettet)

Tak for hjælpen har nu fået omregnet det til de rigtige enheder og fundet frem til det rigtige resultat.


Skriv et svar til: Hvor går det galt? (Nyttevirkning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.