Matematik

Matematik....

10. november 2014 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej der ude. Jeg har en opgave, hvor jeg skal udlede differentialkvotienten f med anvendelse af

3-trinsreglen. Funktionen med forskriften ser sådan ud: f(x) = x2+3x

Nogle der ved hvordan man gør??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af mathon

opstil
             1. trin:

                                  f(x_o+h)-f(x_o)
             2. trin:
                                  \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}

             3. trin:
                                 \underset{h \to 0}{\lim} \: \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=f{\, }'(x_o)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

f'(x)=(f(x+h)-f(x))/h

indsæt f(x+h)=(x+h)2+3x og f(x)=x2+3x samt h i ydtrykket ovenfor og reducer så meget som muligt


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af mathon

opstil
             1. trin:

                                  f(x_o+h)-f(x_o)=(x_o+h)^2+3(x_o+h)-(x_o^2+3x_o)=(2x_o+3+h)h
             2. trin:
                                  \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{(2x_o+3+h)h}{h}=2x_o+3+h

             3. trin:
                                  \underset{h \to 0}{\lim} \: \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\mathbf{\color{Red} f{\, }'(x_o)}=2x_o+3+0=\mathbf{\color{Red} 2x_o+3}


Skriv et svar til: Matematik....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.