Matematik

Redegørelse for at g er voksende

10. november 2014 af Birgermortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe med spørgsmål c i det vedhæftede billede. Det er ikke så meget differentieringsdelen, men selve redegørelsen, som jeg har problemer med. Formoder at man skal forklare det ud fra det differentierede resultatet. Hvordan kan man se det, når g differentieret giver g'(x)=4e^-^x

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

g'(x)=4e-x

4e-x er altid positiv, så hældningen, g'(x), er positiv hvilket betyder at g er voksene


Svar #2
10. november 2014 af Birgermortensen (Slettet)

Hvorfor er det positivt, når potensen er negativt? 


Svar #3
10. november 2014 af Birgermortensen (Slettet)

Pga. at man kan anvender potensreglen, der siger at a^-^r=1/a^r?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Eksponentialfunktionen ex er postiv for ethvert reelt tal x. Derfor er også e-x = e(-x) positiv for ethvert reelt tal.


Skriv et svar til: Redegørelse for at g er voksende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.