Matematik

Vektorer opgave

10. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej! 

Jeg har en opgave der lyder: 

Du har vektorerne: vektor a=(2,a2), vektor b=(-3,b2), vektor c=(c1,-2) 
Bestem med 1 decimal koordinaterne til vektoren 2a+b-c 

Hvordan skal man regne dette når man ikke har hele koordinater til vektorerne??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske kender du talværdier for konstanterne a2, b2 og c1 ? Ellers må du jo benytte de symboler, der er givet og udtrykke den samlede vektors koordinater ved disse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af LeonhardEuler

Bare beregn

2a + b - c      =        

                                 2\binom{2}{a_2}+\binom{-3}{b_2}-\binom{c_1}{-2}

Har du en tegning ved siden af eller andre oplysninger?


Svar #3
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Her er opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal jo så først beregne a2, b2 og c1 ud fra oplysningerne om vinklerne. Så giver det også meget mere mening at bede om resultatet med 1 decimal.


Svar #5
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men hvordan beregner jeg dem? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

For eksempel for vektor a  har man tan(60º) = a2 / a1 = a2 / 2 , så a2 = 2·tan(60º) .


Svar #7
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

0.64?


Svar #8
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nej 3.46! undskyld!


Svar #9
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det passer også lidt bedre med tegningen haha :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, man har jo, at tan(60º) = √3 .

Prøv nu at beregne b2 og c1 .


Svar #11
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Svar #12
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

jeg får b til -11.3? 


Svar #13
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

nej til 17? 


Svar #14
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

og c til -11.3? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg får b2 til  b2 = -3·tan(160º) = 1,09


Svar #16
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hov have læst det til 100 grader!


Svar #17
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

nu får jeg det også til 1,09 ;) Men hva med c'eren? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Her får man   c1 = -2 / tan(260º) = -0,35 .


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Vinklen på 100º er vinklen mellem vektorerne a og b. Retningsvinklen til vektor b er 100º+60º = 160º .


Svar #20
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja det fandt jeg ud af, tak! 


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.