Matematik

Hvilken formel bliver sinusrelationen til ?

11. november 2014 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa alle sammen, Jeg har lige en opgave, som jeg ikke rigtig forstår.. Håber i kan hjælpe mig med den. 

opgaven lyder:

Hvilken formel bliver sinusrelationen  \frac{a}{sin A}=\frac{c}{sin C} til, såfremt vinkel C er 90 grader. Jeg ved godt, at man ikke kan bruge sinusrelationen til retvinklet trekanter. Det er kun vilkårlige trekanter man kan bruge sinusrelationen, men hvilken formel bliver sinusrelationen så til ? 

Håber i kan hjælpe mig :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af PeterValberg

Det kan du faktisk godt, - når C = 90º er sin(C) = sin(90º) = 1
hvilket er et særtilfælde af sinusrelationen, du har således:

\frac{a}{\sin(A)}=\frac{c}{\sin(C)}

\frac{a}{\sin(A)}=\frac{c}{\sin(90^{\circ})}

\frac{a}{\sin(A)}=\frac{c}{1}

\frac{a}{\sin(A)}=c

\sin(A)=\frac{a}{c}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2014 af LivaAaa (Slettet)

Tak for det :-)


Skriv et svar til: Hvilken formel bliver sinusrelationen til ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.