Matematik

En ligning med to ubekendte?

11. november 2014 af ShadH - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave: 

Løs ligningen: \overrightarrow{a}*\overrightarrow{b}=21 når \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 1_{} \\ 2_{} \end{pmatrix} \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} x_{} \\ x^2_{} \end{pmatrix}

Jeg tænkte at nu hvor vi udregner skalarproduktet ved at prikke de to vektorer så må vi få:

21 = 1*x+2*x2

21 = 1x+2x2

Herfra sidder jeg fast. 

Hvad nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af mathon

                        1\cdot x+2\cdot x^2=21

                        2\cdot x^2+x-21=0            løs 2.gradsligningen.


Svar #2
11. november 2014 af ShadH

Fedt! Got it.


Skriv et svar til: En ligning med to ubekendte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.