Matematik
2 gradsligning
11. november 2014 af
Mia89s (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Figuren viser vækstkursen for en dværgris. Den kan beskrives ved funktionen:
F(x)=-0,05x^2+2,60x+0,50
X er grisens alder og f(x) er grisens vægt i kg
Beregn den alder hvor grisens vægt når op på 10 kg
(Jeg har uploaded figuren som fil)
Jeg kan aflæse på grafen at grisen vejer 10 kg når den er omkring 4 måneder
Men nu står der jo jeg skal regne det ud
Skal jeg ikke regne det ud som en andengradsligning eller hvad?
Det har jeg prøvet - men diskriminanten skulle vel gerne give 0 da der kun skal være en løsning, nemlig 4 ( eller hvad?)
Mit problem er at jeg får diskriminanten til et tal over 0 og når jeg herefter forsøger at finde x, får jeg to resultater der ikke giver mening
Er der en som kan hjælpe?
F(x)=-0,05x^2+2,60x+0,50
X er grisens alder og f(x) er grisens vægt i kg
Beregn den alder hvor grisens vægt når op på 10 kg
(Jeg har uploaded figuren som fil)
Jeg kan aflæse på grafen at grisen vejer 10 kg når den er omkring 4 måneder
Men nu står der jo jeg skal regne det ud
Skal jeg ikke regne det ud som en andengradsligning eller hvad?
Det har jeg prøvet - men diskriminanten skulle vel gerne give 0 da der kun skal være en løsning, nemlig 4 ( eller hvad?)
Mit problem er at jeg får diskriminanten til et tal over 0 og når jeg herefter forsøger at finde x, får jeg to resultater der ikke giver mening
Er der en som kan hjælpe?
Vedhæftet fil: image.jpg
Svar #2
11. november 2014 af Mia89s (Slettet)
Så starter man med at beregne diskriminanten ikke?
b^2-4*a*c
2,6^2-4*-0,05*0,5
Er det rigtig opstillet?
Og burde diskriminanten ikke give 0 fordi x kun kan være 4, eller hvad?
b^2-4*a*c
2,6^2-4*-0,05*0,5
Er det rigtig opstillet?
Og burde diskriminanten ikke give 0 fordi x kun kan være 4, eller hvad?
Svar #3
11. november 2014 af EmilNJ (Slettet)
Du skal huske når du bruger løsningsformlen finder du skæringspunkterne med x-aksen. Og du er jo interreseret i skæringspunkterne med linjen y=10
Så du kan måske omskrive ligningen således at du kan bruge løsningsformlen.
Skriv et svar til: 2 gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

