Matematik

Løs denne ligning.

11. november 2014 af kagergodt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej er der nogen der kan løse denne ligning for mig?

x + x/2 + x + x/2 -100 = 440


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2014 af ChemistryIsKey

Antaget at ligningen ser således ud:

x + (x / 2) + x + (x / 2) - 100 = 440

Gang først igennem med 2 for at fjerne brøkerne

2x + x + 2x + x - 200 = 880

Saml x'erne på den ene side og konstanterne på den anden

6x = 1080

Dividér med 6 og du har fundet x!

x = 1080 / 6 = 180


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2014 af næhhh (Slettet)

#1

Antaget at ligningen ser således ud:

x + (x / 2) + x + (x / 2) - 100 = 440

Gang først igennem med 2 for at fjerne brøkerne

2x + x + 2x + x - 200 = 880

Saml x'erne på den ene side og konstanterne på den anden

6x = 1080

Dividér med 6 og du har fundet x!

x = 1080 / 6 = 180

Mange tak!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Løs denne ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.