Matematik

Anne, Bo og Carsten skal dele 440kr

10. november 2014 af næhhh (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg er sådan lidt lost i den her opgave.. Ville være godt med noget hjælp ;)

Opgaven:
Anne, Bo og Carsten skal dele 440kr, sådan at Bo får halvt så meget som Anne, og Carsten får 100kr mindre
end Anne og Bo tilsammen.
Hvor mange penge får de hver?

Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald Annes andel for x. Så får

Bo: x/2
Carsten: (Anne) + (Bo) - 100 = x + x/2 -100

Tilsammen får de 440, dvs.

        (Anne) + (Bo) + (Carsten)       = 440

            x      +  x/2   +  x + x/2 -100 = 440

Løs nu den sidste ligning og beregn så de tre andele.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

A får x

B får x/2

C får (x+x/2)-100

ialt 3x-100=440

lås ligningen


Svar #3
10. november 2014 af næhhh (Slettet)

#1

Kald Annes andel for x. Så får

Bo: x/2
Carsten: (Anne) + (Bo) - 100 = x + x/2 -100

Tilsammen får de 440, dvs.

        (Anne) + (Bo) + (Carsten)       = 440

            x      +  x/2   +  x + x/2 -100 = 440

Løs nu den sidste ligning og beregn så de tre andele.

Så Anne får 180, Bo får 90 og Carsten får 170?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, præcis.


Svar #5
10. november 2014 af næhhh (Slettet)

#4

#3

Ja, præcis.

Okay, tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Anne, Bo og Carsten skal dele 440kr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.