Matematik

Order of magnitude, størrelsesorden

11. november 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg har et udtryk der ser sådan ud

\frac{\pi*H}{T} \Rightarrow \sigma(\frac{H}{T})

hvor sigma er defineret som størrelsesorden (order of magnitude).

hvorfor kan man se bort fra pi i dette tilfælde? er det en matematisk regel?

der er i øvrigt tale om bølge dynamik, hvor H er bølgehøjde og T er periode


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

π er et tal af størrelsesorden 1, så når det ganges med et andet tal, ændrer det ikke størrelsesordenen af produktet.


Svar #2
18. november 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Order of magnitude, størrelsesorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.