Matematik

Hjælp til matematik

12. november 2014 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stilet denne opgave. Nogle der kan hjælpe mig?

Opstil formlerne til trigonometriske beregninger i retvinklede trekanter og illustrer med 2 eksempler


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af khol (Slettet)

Pythagoras sætning, sinus- og cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Sinus (sin) til en spids vinkel i en retvinklet trekant er forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen.

Cosinus (cos) til en spids vinkel i en retvinklet trekant er forholdet mellem den hosliggende katete og hypotenusen.

Tangens (tan) til en spids vinkel i en retvinklet trekant er forholdet mellem den modstående katete og den hosliggende katete.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af mathon

                                   C=90^{\circ}

                                   A=\tan^{-1}\left ( \frac{a}{b} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{a}{c} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{b}{c} \right )                                  
                                   B=\tan^{-1}\left ( \frac{b}{a} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{b}{c} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{a}{c} \right )

                                   c=\sqrt{a^2+b^2}      a=\sqrt{c^2-b^2}      b=\sqrt{c^2-a^2}

                                   h_c=\frac{a\cdot b}{c}=\frac{a\cdot b}{\sqrt{a^2+b^2}}         m_c=R=\frac{c}{2}

                                   r=\frac{a+b-c}{2}=\frac{a+b-\sqrt{a^2+b^2}}{2}

                                   v_C=\left (\frac{a\cdot b}{a+b} \right )\cdot \sqrt{2}

            


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2014 af mathon

se endvidere


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af mathon

se


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.