Matematik

Hvordan løser man den her ligning: 5(7+2y)-4y=19

12. november 2014 af DitteNE (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser man følgende:

5(7+2y)-4y=19


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Hvad kommer du selv frem til? Hvor går du i stå?


Svar #2
12. november 2014 af DitteNE (Slettet)

For at være helt ærlig, er jeg i tvivl om hvordan jeg skal reducere. Mener man skal starte med at gange ind i parentesen, men kan ikke huske hvordan reglerne med det er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Ja - start med at gange ind i parentesen:

Gang 5 ind på alle led parentesen.

a*(b+c)=a*b+a*c


Svar #4
12. november 2014 af DitteNE (Slettet)

Dvs. at stykket kommer til at se således ud: 5*(7+2y)-4y = 5*7+5*2y-4y=19?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Jeps. Det er venstre side at ligningen. Nu kan du reducere.


Svar #6
12. november 2014 af DitteNE (Slettet)

Det er så der jeg går helt i stå, synes det er svært at gennemskue, hvad man først skal reducere væk?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Du kan udregne gangestykkerne på venstre side:

5*7+5*2y-4y=19 ⇔ 35+10y-4y=19

Så kan du reducere dine y'er.

 


Svar #8
12. november 2014 af DitteNE (Slettet)

Mange tak for hjælpen, tror jeg fik det løst. :-)


Skriv et svar til: Hvordan løser man den her ligning: 5(7+2y)-4y=19

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.