Matematik

hjælp matematik

12. november 2014 af Anonyyyym - Niveau: B-niveau

Grafen viser befolkningstallet  for Gedser i perioden 1900-2006. 
I en model  antages det, at udviklingen i befolkningstallet  med god tilnærmelse kan beskrives ved ligning:
y= -0,1695x^(2)+18,94x+714
hvor x er antal år efter 1900, og y er befolkningstallet.

Benyt modellen  til at opstille en prognose for, hvornår Gedser befolkningstal er under 200 indbygger 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af mathon

                      200=-0,1695x^2+18,94x+714                  

                      0,1695x^2-18,94x-514=0\; \; \; \; \; \; x>0

                      


Svar #2
12. november 2014 af Anonyyyym

Hvad har du gjort? Kan du forklare? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Indsæt y=200 og find x.


Svar #4
13. november 2014 af Anonyyyym

Jeg forstår ikke??? hvor indsætter du 200 i den nederste??? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2014 af mathon

                      0,1695x^2-18,94x-514=0\; \; \; \; \; \; x>0

                                   x\approx 134 år efter 1900 dvs i år 2034

I følge prognosemodellen er Gedsers befolkningstal under 200 indbyggere i år 2035.


Skriv et svar til: hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.