Matematik

Hvor meget kan jeg købe hvis jeg kender prisen?

12. november 2014 af ccllaarraa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg sidder lidt fast i et par opgaver, så jeg håber du kan hjælpe mig.

Opgave 1

Slagter Karlsen (I)

Find priserne for disse indkøb:

a: 2,5 kg lever og 1,5 kg hjerter.

b: 400 g oksefars og 300 g skinketern.

c: 1,250 kg flæskefars og 750 g engelsk bøf.

Hører til opgaven:

Lever .................... 19,90 kr.

Hjerter ............... 24,90 kr.

Flæskefars ........ 44,90 kr.

Oksefars ............. 49,90 kr.

Skinketern .......... 59,90 kr.

Culottesteg ........ 99,90 kr.

Engelsk bøf ....... 119,90 kr.

Opgave 2 (denne opgaves informationer er også den til opgave 1)

Slagter Karlsen (II)

Hvor mange kg (3 decimaler)…

a: …hjerter kan man få for 40 kr.?

b: …skinketern kan man få for 100 kr.?

c: …engelsk bøf kan man få for 50 kr.?

Opgave 3

12:45 til 17:38

Beregn tidsforskellen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke selv prøvet at regne opgaverne?


Svar #2
12. november 2014 af ccllaarraa (Slettet)

Det kan man godt sige jeg har, men jeg er ikke sikker.
Kunne det være sådan her:

Lever: 19,90 kr. pr. g

Jeg skal købe: 2,5 kg.

1 g = 0,125 kr.

2500 g = 0,125 * 2500 = 312,5

Jeg kan lige direkte se, at det ikke er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg går ud fra, at det er priserne pr kg, der er givet i tabellen. Når man kender prisen for 1 kg lever, hvad koster så 2,5 kg lever, osv.


Svar #4
12. november 2014 af ccllaarraa (Slettet)

Ja, det er rigtigt at tabellen viser priserne pr. kg. Men jeg kan ikke regne det ud. Jeg kan selvfølgelig godt se at jeg skal fordoble prisen, og derefter tage 19,90 igen og halvere den, og så til sidst plusse de to tal, men jeg leder efter et regnestykke.

Kan du skrive regnestykket, for så vil jeg selv kunne finde ud af hvordan og hvorledes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal gange kg-prisen for lever med vægten af den mængde lever, der købes

        19,90kr/kg ·2,5kg = 19,90·2,5kr = ...

Tilsvarende ganges kg-prisen for hjerter med vægten af hjerterne.


Svar #6
12. november 2014 af ccllaarraa (Slettet)

Okay mange tak!
Så det koster 49,75 = 50 kr.


Svar #7
12. november 2014 af ccllaarraa (Slettet)

Hvad med opgave 2 og3


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Opg 2. Divider prisen med kg-prisen.

Opg 3. Man skal beregne tidsforskellen. Træk starttiden fra sluttiden.


Svar #9
12. november 2014 af ccllaarraa (Slettet)

Opg 2:  40 / 24.90 = 1,606

opg 3: 1245-1738 = -493 (hvordan kan det her være) ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Opg 2: Ja, sådan.

Opg 3. Jeg foreslog trække starttiden fra sluttiden. Du gjorde det omvendt. Vær også opmærksom på, at der er tale om tider. Der er 60 min på 1 time.


Svar #11
12. november 2014 af ccllaarraa (Slettet)

Starttiden er 12.45 og sluttiden er 17.38

-


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, netop. Man skal så beregne tidsforskellen  17:38 - 12:45 .


Svar #13
12. november 2014 af ccllaarraa (Slettet)

Bliver svaret så 493 : 60= 8,22?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej. hvor lang tid er der fra 12:45 til 17:45 ? Hvor meget tid er det for meget?


Skriv et svar til: Hvor meget kan jeg købe hvis jeg kender prisen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.