Fysik

Spørgsmål til negative og positive værdier

14. november 2014 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-D

Jeg har følgende ligning

mlod * clod * (delta)Tlod * mvand * cvand * (delta)Tvand = 0

Når jeg isolere cvand hedder ligningen

clod = 0 - (mvand * cvand * (delta)Tvand) / (mlod * (delta)Tlod

Jeg har et spørgsmål som lyder følgende til en ligning:Forklar betydningen er de to led på venstre side i ligningen og hvorfor summen skal være lig med 0. ét af de tal jeg har i min ligning er negative - og hvis jeg trækker nul fra mit facit så bliver tallet positivt og hvis jeg ikke trækker nul fra så giver tallet positivt - er det fordi at de to negative tal giver et positivt tal, hvilket er grunden til, at facit bliver positivt? :-D

På forhånd tak :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2014 af peter lind

mlod * clod * (delta)Tlod * mvand * cvand * (delta)Tvand = 0

Det skal være et + tegn

Første led er den energi som loddet afgiver

Andet led er den energi som vandet modtager.

Disse skal være lige numerisk lige store.

ΔTlod  Temperature falder, så dette led er negativt

ΔTvand Temperaturen stiger så dette led er positivt

Man kan også regne numerisk. I så fald skal det med rødt markeret være et minus tegn


Svar #2
14. november 2014 af karl1236 (Slettet)

Okay tak :-D


Skriv et svar til: Spørgsmål til negative og positive værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.