Matematik

Hjælp til matematik

16. november 2014 af kiko12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er igang med nogle opgaver og er nået til denne opgave som jeg har utroligt svært ved at lave, har prøvet forskellige slags udregninger men kan bare ikke få det til at fungere  :( . Er der nogle der kan hjælpe mig ?  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opgaven lyder sådan: 

Antallet af færdselsuheld med personskade ændredne sig i årene 1998-2003: 

- fra 1998-1999 steg antallet med 0,648% 

-fra 1999 til 2000 faldt antallet med 3,406% 

-fra 2000 til 2001 faldt antallet  med 6,602 %

-fra 2001 til 2002 steg antallet med 3,862% 

-fra 2002 til 2003 faldt antallet med 5,290% 

1. Hvor meget faldt antallet af færdselsuheldet  i alt i perioden 1998-2003? 

2.  Antallet af færdselsuheld med personskade var i år 2000 på 7346 - hvad var tallene for de øvrige år?  

Håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af mathon

            1 + r  =  1,0648·(1-0,03406)·(1-0,06602)·1,03862·(1-0,05290) = 0,944949

             r = 0,944949 - 1 = -0,055051 ≈ - 5,5 %


Svar #2
16. november 2014 af kiko12 (Slettet)

skal jeg gøre det samme i opgave 2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af mathon

Udarbejd indekstal.
 


Svar #4
16. november 2014 af kiko12 (Slettet)

7346= (1-0,0602)  = 6903,77

Er det på denne måde man bergner opgave 2 på ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2014 af mathon

                             \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|} &1998&1999&2000&2001&2002&2003\\ \hline indekstal&100&100,6&97,2&91,4&94,9&89,9 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2014 af mathon

rettelse til #1

         1 + r  =  1,00648·(1-0,03406)·(1-0,06602)·1,03862·(1-0,05290) = 0,893193

             r = 0,893193 - 1 = -0,106807 ≈ -10,7 %


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2014 af mathon

                    \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|} &1998&1999&2000&2001&2002&2003\\ \hline indekstal&100&100,6&97,2&90,0&94,3&89,3 \end{array}


Svar #8
16. november 2014 af kiko12 (Slettet)

Så den måde jeg beregnede på var ikke korrekt? 


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.