Matematik

Matematik - hjælp

16. november 2014 af Astrid857 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål der lyder sådan:

En eftermiddag kaster et 12 m højt hus en skygge på 20 m. Hvor lang en skygge kaster naboens 16 m høje hus på samme tid?

Hvordan regner jeg dette ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Du skal bruge skalafaktoren K når du ved at forholdet imellem hypotenusen (20) og kateten (12) er (12/20) og så skal du gange dette med 16 da det er længden på naboens "katete".

Så (12/20)*16 = ?

Hvis der var blevet spurgt omvendt, så skulle du have divideret 20 med 12, 20/12 da du så ville få et tal >1 til at gange 16 op med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2014 af mathon

                                                    \frac{S}{s}=\frac{H}{h}

                                                   S=\left (\frac{H}{h} \right )\cdot s

                                                  S=\left (\frac{16}{12} \right )\cdot (20\; m)


Skriv et svar til: Matematik - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.