Matematik

HJÆÆLP til matemtik opgaver

16. november 2014 af Brainyy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med de her opgaver? 

På linå vandværk betaler man en fast afgift på 131 kr pr. kvartal. Desuden betales 9,5 kr pr. m3 vand. En forbruger i Linå bruger mellem 0 og 100 m3 vand pr. kvartal.

a. Bestem en ligning for sammenhængen. 

b. Hvad koster et forbrug på 37 m3 i et kvartal?

c. En forbruger får en kvartalsregning på 511 kr. Hvor mange m 3 vand har han brugt? 

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af LeonhardEuler

a)     y = 9,5x + 131

      hvor y er prisen pr. kvartal  og  x er antal m3 vand


Svar #2
16. november 2014 af Brainyy (Slettet)

Okay tak, så det så bare y=ax+b forskriften? og ikke y= b*a^x ?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af LeonhardEuler

Det er en lineær sammenhæng, hvorfor forskriften vil være af formen  y = ax + b


Svar #4
16. november 2014 af Brainyy (Slettet)

Taak


Skriv et svar til: HJÆÆLP til matemtik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.