Matematik

Ur opgave

16. november 2014 af sigridkofod (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har virkelig problemer med at skrive en besvarelse til denne opgave. Nogen der kan hjælpe?

PS. Jeg skal fremlægge min besvarelse for min klasse


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af SuneChr

Beregn omkredsen af hver af urskiverne.
Den mindste cirkel skal åbenbart rulle tre gange rundt om sig selv for at ha' nået én omgang rundt om den store cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2014 af Soeffi

En rotation tager 20 min, en kvart tager 5 min.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af mette48 (Slettet)

lille skives omkreds 2π*1

stor skives omkreds 2π*3

den lille skive drejer 3 omgange, når den store drejer en omgang

klokken 9 på stor skive er 9/12 omgang

omgange af lille skive  9/12*3  omgange =9/4 omgang =27/12 omgang

27/12 omgang svarer til 27 timer = 2 døgn og 3 timer.

den lille skive er nået til klokken 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2014 af Soeffi

#2 Det jeg mente var vist: Når det lille ur har roteret 2 gange er det nået til 8 på det store. På dette tidspunkt peger 12 ud af på det lille som i starten. Det lille skal nu dreje en kvart omgang (svarende til en 12-del omgang på det store) for at komme til 9 på det store. Når det har drejet en kvart omgang vil 12 pege frem eller op.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2014 af SuneChr

SP 1711140254.PNG

Vedhæftet fil:SP 1711140254.PNG

Skriv et svar til: Ur opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.