Matematik

Matematik problemer

16. november 2014 af Dengrønnesky (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg aner simpelhen ikke, hvor jeg skal begynde med disse to opgaver. Er der nogen, der kan hjælpe mig?

I løbet af ni halvårlige terminer vokser beløbet 3.500 til 6.327, 17 kr. 

1. Hvad er den halvårlige rentefod?

2. Hvilken helårlig rente fod svarer det til?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2014 af mathon

                        K_9=K_0\cdot (1+r_{\frac{1}{2}})^9

                        6327,17=3500\cdot (1+r_{\frac{1}{2}})^9

                        (1+r_{\frac{1}{2}})^9=\frac{6327,17}{3500}

                        1+r_{\frac{1}{2}}=\left (\frac{6327,17}{3500} \right )^{\frac{1}{9}}=1,068

 1)     

                       r_{\frac{1}{2}}=0,068

2)
                       r_{\aa r}=0,136

                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er vel

        1 + rår = (1 + r1/2)2

        rår = 2·r1/2 + r1/22 = r1/2·(2 + r1/2) = 0.1406


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2014 af mathon

2)  Helt præcist:
                             1+r_{\aa r}=1,068^2=1,14068

                             r_{\aa r}=0,14068

                      


Skriv et svar til: Matematik problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.