Matematik

Dejligt menneske, der vil hjælpe? <3

16. november 2014 af Aadel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, som jeg har brugt laaaangt tid på, men fik intet ud af det.. Er der en sød en, der gerne vil hjælpe?

Min opgave lyder:

Øvelse 209: Vis, at F(x) = 2ln(x)+x2+3x er en stamfunktion til f(x)=((2x^(2)+3x+2)/(x)), x>0.

 

Øvelse 210: Bestem ved hjælp af et CAS-værktøj følgende ubestemte integraler:

a) ∫x3?xdx , ∫t*2tdt , ∫xln(x)dx , x>0

b) ∫*((1)/(x^(2)-4x))dx , x>4 , ∫*((z)/(z^(2)+1))dz , ∫*((3x^(2)-x+4)/(x-2))dx , x>2

Tusind tak på forhånd !!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Øvelse 209: Lav prøve: Differentier F.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2014 af mathon

Hvis F(x er en stamfunktion til f(x;
er
      F'(x) = f(x):
hvilket undersøges:  

  F{\, }'(x)=\frac{2}{x}+2x+3=2x+3+\frac{2}{x} =\frac{2x^2+3x+2}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Opgave 209.

Differentier F(x)


Skriv et svar til: Dejligt menneske, der vil hjælpe? <3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.