Matematik

Areal af retvinklet trekant

17. november 2014 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder fast ved denne ene opgave og håber at nogen er i stand til at hjælpe mig ;)

Opgaven går hovedsageligt ud på at finde en retvinklet trekants areal, som overskriften også fortæller. Men i hvert fald, så er opgaven vedhæftet :)

Vedhæftet fil: Ekstra-Mat.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2014 af mathon

Af den retvinklede ΔACD
har du
a)
                                 \cos(v)=\frac{4,5}{5,0}    hvoraf v og 2v kan beregnes.

b)
Af den retvinklede ΔABC
har du
                                 \tan(2v)=\frac{a}{b}=\frac{a}{4,5}

                                 a=4,5\cdot \tan(2v)
og
trekantsarealet
                                 T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b=\frac{1}{2}\cdot \left (4,5\cdot \tan(2v) \right )\cdot 4,5=\frac{\tan(2v)}{2}\cdot 4,5^2
                                
 
                                

                                


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

For en retvinklet trekant ABC gælder c cos(A) = b.

Dette bruger du på trekat ADC.

Der gælder også b tg(A) = a, hvilket du bruger på trekant ABC.

Til sidst bruger du Arealet = ½ hg, hvor man i en retvinklet trekant har, at de to kateter samtidig er højde og grundlinie.


Svar #3
17. november 2014 af yasminadem (Slettet)

Okay, tak! Vil prøve at se på det ;)


Skriv et svar til: Areal af retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.