Matematik

Find Sidelængden AC (HASTER)

17. november 2014 af Weplayhere (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal finde sidelængden AC, jeg kan ikke rigtig finde ud af den, nogle som vil hjælpe mig?

Haster.

Vedhæftet fil: matematik.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af Therk

Du kan evt. gøre det ved at finde højden mellem vinkel b og siden |AC| ved

\sin b = \frac{\vert bAC\vert}{\vert BC\vert}

Isolér siden |bAC| og brug den i arealformlen for en trekant:

\text{Areal}_\text{trekant} = \frac{\text{h\o jde} \times \text{grundlinje}}{2} = \frac{\vert bAC\vert\cdot \color{red}\vert AC\vert}{2}

fordi du kender arealet. Isolér siden |AC| og du er færdig.

Alt her i livet haster.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2014 af mathon

                          \frac{1}{2}\cdot a\cdot \left | AC \right |\cdot \sin(C)=8,4

                          \left | AC \right |=\frac{2\cdot 8,4}{5,2\cdot \sin(29^{\circ})}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2014 af Therk

Ja, \sin b i #1 er selvfølgelig vrøvl: Det skal være \sin C.

Så meget hastede det alligevel heller ikke? :/


Skriv et svar til: Find Sidelængden AC (HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.