Matematik

Partikulær løsning - homogen differentialligning

18. november 2014 af Zuisso (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej skal bestemme den partikulære løsning til 2y''-y'-y=4e-it. Jeg har at d=4, r=-1 og w=1.
Jeg har at løsningen er -ke-it. Ved differentiering får jeg: y'=-ike-it og y''=-ke-it.. er det rigtigt det jeg har gjort indtil videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hver gang y = -ke-it differentieres, kommer der en faktor (-i) ud foran , dvs

        y' = ike-it og  y'' = ke-it  .


Skriv et svar til: Partikulær løsning - homogen differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.