Matematik

Hjælp til løsning af ligning uden hjælpemidler

18. november 2014 af Toffiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg skal løse denne ligning uden hjælpemidler:

2*e^(x^2+2x-5)-7=-5

Men ved ikke hvordan jeg skal starte.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af LeonhardEuler

2e^{x^2+2x-5}-7=-5

\textup{ln}\left (e^{x^2+2x-5} \right )=\textup{ln}(1)

x^2+2x-5 =0

Den løses som en almindelig andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2014 af peter lind

Flyt de -7 over på højre side

Divider resultatet med 2

Du får nu et resultat, hvor du konvertere det til løsning af en 2. grads ligning


Svar #3
18. november 2014 af Toffiie (Slettet)

Tusind tak 


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.