Matematik

Andengradspolynomier??! + spørgsmål til funktion

19. november 2014 af Dian123 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lige 2 spørgsmål til 2 forskellige opgaver..

1) jeg har fået en funktion der er et andengradspolynomium men der mangler ligesom et c...

Altså jeg skal jo først bruge diskriminanten, men problemet er at funktionen ikke rigtigt har et c led, og jeg skal jo bruge det i diskriminantformlen d = b^2 - 4*a* c

Hvad gør jeg så?

2) Jeg har vedhæftet et billede af noget jeg ikke helt forstår, et krav. betyder det at x skal være større end -3 men mindre end 2? Det er til en ligning jeg skal løse hvor f(x) = 0

Vedhæftet fil: opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Hvis c = 0 , indsætter man c = 0 i udtrykket for diskriminanten.

2)   -3 ≤ x ≤ 2 betyder, at x skal tilhøre intervallet [-3 ; 2] . Man er kun interesseret i løsninger, der tilhører dette interval.


Svar #2
19. november 2014 af Dian123

1) der står slet ikke noget c så ja det må vel være 0... Så hvis nu min funktion er f(x) = x^2 - 2

så vil min a= x^2 (1^2?)

b= -2 og c = 0 er det rigtigt forstået?

2) Ah.. okay. Jeg har lige vedhæftet et billede af min opgave hvor x altså så skal tilhøre intervallet [-3,2]. så går opgaven ud på at jeg skal løse ligning når f(x) = 0 og det skal jeg bruge d=b^2 - 4*a*c til at løse

Hvordan gør jeg det? Da jeg ingen bud selv har pt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) For den funktion er a = 1 , b = 0 og c = -1 .

Indsæt så i udtrykket for diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2014 af mathon

             f(x) = 1·x2 + 0·x + (-2)


Svar #5
19. november 2014 af Dian123

#3 Nååå ja det kan jeg godt se nu da der jo selvfølgelig er tale om et andengradspolynomium! taak

#4

Kan du forklare det der meget pædagogisk? jeg forstår det nemlig ikke helt, og jeg vil gerne lære det da dét altid volder mig mest problemer i opgaver..:)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier??! + spørgsmål til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.