Matematik

Hjælp til mat opgaver

19. november 2014 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der gider hjælpe med disse vektorer opgaver. Jeg ved slet ikke hvilke vektor formler jeg skal bruge for at beregne dem.


Svar #1
19. november 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Nogen der gider hjælpe med disse vektorer opgaver. Jeg ved slet ikke hvilke vektor formler jeg skal bruge for at beregne dem.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Øv 139. a) En vandret linie har retningsvektoren r = [1 ; 0] .
              b) En lodret linie har retningsvektoren r = [0 ; 1] .

Øv 140. De to linier er parallelle, hvis deres retningsvektorer er parallelle.

(vektoropgaver).


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af mathon

øvelse 140:

                       \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\5 \end{pmatrix}+s\begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}                  \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}+t\begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}
                                             s=2t


Svar #4
19. november 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg forstår altså stadigvæk ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Parameterfremstillingen for en ret linie i planen har formen

        OP = OQ + t·r , t ∈ R ,

hvor OP = [x;y] er stedvektoren til et vilkårligt punkt på linien, OQ er stedvektoren til at fast punkt på linien, og r er en retningsvektor for linien.

Øv 139 a) en vandret linie gennem (-1 ; 4) har derfor parameterfremstillingen

        [x ; y] = [-1 ; 4] + t·[1 ; 0] , t ∈ R .


Svar #6
19. november 2014 af Jens6554545 (Slettet)

tak. Rigtig god forklaring:-)


Skriv et svar til: Hjælp til mat opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.