Matematik

Matematik

19. november 2014 af burakyandim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal  Forklare hvordan man bestemmer toppunkt. og så skal jeg give et eksempel. men ved ikke hvordan jeg skal forklare det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af kathriinee (Slettet)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/toppunktsformlen


Svar #2
19. november 2014 af burakyandim (Slettet)

Mange tak for svaret, har du en god hjemmeside til at forklare nulpunktet og formlen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af mathon

     f(x)=y=ax^2+bx+c=a\cdot \left (x+\frac{b}{2a} \right )^2+\frac{-d}{4a}\; \; \; \; \; a\neq 0

     for a>0     har     a\cdot \left (x+\frac{b}{2a} \right )^2+\frac{-d}{4a} minimum for x=\frac{-b}{2a}

                                     y_{min}=\frac{-d}{4a}

    dvs i punktet
                                    T=\left ( \frac{-b}{2a};\frac{-d}{4a} \right )

     for a< 0     har     a\cdot \left (x+\frac{b}{2a} \right )^2+\frac{-d}{4a} maksimum for x=\frac{-b}{2a}

                                     y_{max}=\frac{-d}{4a}

    dvs i punktet
                                    T=\left ( \frac{-b}{2a};\frac{-d}{4a} \right )
     
                                


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.