Matematik

Differentiering

19. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at differentiere kte2t?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Benyt produktreglen

(f\cdot g)'=f'\cdot g+f\cdot g'

som giver

(f\cdot g)'=k\cdot e^{2t}+kt\cdot2e^{2t}\qquad f=kt\quad g=e^{2t}

og en eksponentiel funktion differentieres med

\dfrac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}x}e^{kx}=ke^{kx}


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.