Matematik

Hjælp til matematik

20. november 2014 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stilt denne opgave, og det ville være rart med lidt hjælp, da jeg er helt lost

For en bestemt kobbertråd kan sammenhængen mellem den elektriske modstand og tempraturen udtrykkes ved formlen: y = 0,218x + 56

hvor x er tempraturen (målt i C grader), og y er modstanden (målt i ohm) 

a) hvad fortæller talene 0,210 og 56 om sammenhængen mellem modstanden og tempraturen?

b) Ved hvilken tempratur er modstanden 65 ohm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af PeterValberg

a) Video nr. 8 (talt ovenfra) på denne [ VIDEO-LISTE ] skulle gerne kunne afklare det for dig

b) Løs ligningen:  65 = 0,218x + 56

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2014 af mathon

a)
          at modstanden ved 0°C er 56 Ω
og
          at modstanden ændres med 0,218 Ω pr grads temperaturændring.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2014 af PeterValberg

y = 0,218x + 56

  at modstanden ved 0°C er 56 Ω

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.