Fysik

Radioaktivitet opgave

25. november 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Håber nogen kan hjælpe med følgende opgave

Et radioaktivt præparat består af 20 mg Bi-212. I løbet af tre timer er mængden af Bi-212 faldet til 2,5 mg på grund af det radioaktive henfald. 

Et andet radioaktivt præparat består af 80 mg Bi-212. 

Hvor lang tid går der, inden der ligeledes kun er 2,5 mg Bi-212 tilbage af dette præparat? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af peter lind

Brug at m = m0*e-kt. indsæt den angivne m0 og m til at finde k. Brug dernæst dette på det andet spørgsmål


Svar #2
25. november 2014 af sumia9 (Slettet)

Kan ikke rigtig finde ud af det
Kan I hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2014 af peter lind

Hvis du indsætter i henfaldsformlen får du 2,5 = 20*e-k*3timer Divider den ligning med 20 og tag dernæst logaritmen på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

I løbet af tiden t = 3 timer falder mængden af Bi-212 til brøkdelen 2,5/20 = 1/8 = 1/23 af den oprindelige mængde. Halveringstiden er derfor T1/2 = 1 time. For at det andet præparat skal falde til brøkdelen

        2,5/80 = (1/8)·(1/4) = 1/25

skal der altså gå 5 halveringstider, dvs 5 timer.


Svar #5
25. november 2014 af sumia9 (Slettet)

Super mange tak

Skriv et svar til: Radioaktivitet opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.