Matematik

Gør rede for, at overskuddet P kan beskrives ved funktionen

30. november 2014 af simonpedersenbrow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 12C

En virksomhed producerer og sælger en vare. Omsætningen R (i 1000 kr.) og omkostningerne C           (i 1000 kr.)
ved produktion og salg af varen er givet ved funktionerne med forskrifterne.
R(x)= -0,006x2 + 12x    ,    0≤x≤ 2000
C(x) = 1,6x + 1230 + 624 ⋅sin(0,002x) , 0 ≤ x ≤ 2000

hvor x er afsætningen i stk.
Overskuddet kan bestemmes ved
overskud =omsætning - omkostninger
a) Gør rede for, at overskuddet P kan beskrives ved funktionen
P(x ) -0,006x2 + 10,4x - 1230 - 624 * sin(0,002x)    ,    0 ≤ x ≤ 2000

og bestem, i hvilket interval overskuddet er positivt.

Er der nogle der kan hjælpe? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af PeterValberg

P(x) = R(x) - C(x) = -0,006x2 + 12x - (1,6x + 1230 + 624⋅sin(0,002x))

hæv parentesen og reducér forskriften

Løs uligheden P(x) > 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Gør rede for, at overskuddet P kan beskrives ved funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.