Fysik

Areal på tankskib

30. november 2014 af MortenJenssen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et tankskib fra mærsk kan transportere 298900 ton rå olie. Man siger, at skibet har et deplacement på 298900 ton dødvægt. I fuld lastet tilstandstikker det ca. 16 meter dybere end i tom tilstand.

Beregn arealet af tankskibet. Det kan fejlagtigt antages at skibets sider er lodrette


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af hesch (Slettet)

#0: Den lastede olie (298900 ton) vil fortrænge den samme masse vand, med densiteten 1 ton/m3.

Der skal altså fortrænges 298900 m3 vand.

Rumfang = længde * bredde * højde = bundareal * højde =298900 m3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skibet fortrænger en vandmængde med massen 298900 ton. Beregn rumfanget af denne mængde vand, og beregn så arealet af grundfladen i en kasse hvis højde er 16 m og hvis rumfang er lig med rumfanget af den fortrængte mængde vand.


Skriv et svar til: Areal på tankskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.