Matematik

meget gerne hjælp

30. november 2014 af Bahja001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

meget gerne hjælp med opgave nummer 3,kan ikke forstår den for at lave resten 4-5-6

på forhånd tak

Vedhæftet fil: SMS-lån, august 2010.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du spm 1.3 ? Der er ikke nogen Opg 3.


Svar #2
01. december 2014 af Bahja001 (Slettet)

Ja tak 1.3

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er to parametre at lege med, antallet a af udbudte lån, og tilbagebetatingsgraden b.

Efter en runde er saldoen

        (ny saldo) = (gammel saldo) -a·1000 + a·25 + a·b·(1000+300)

Dette kan meget simpelt indkodes i Excel. For at der lige netop skal være balance, skal der gælde

        b = 975/1300


Svar #4
01. december 2014 af Bahja001 (Slettet)

undskyld mig hvad mener du med at der skal være b=975/1300,er det i alle udlåndsrunder.

eller skal der regnes b med procent tilbagbetalinger, for eksempel kun 3 ud af 6 der har betalt tilbag.50%

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

b er tilbagebetalingsgraden, og den skal være mindst 975/1300 = 75% for at der ikke bliver underskud.


Svar #6
01. december 2014 af Bahja001 (Slettet)

det er nu klart for mig

Tusind tak skal du have


Svar #7
02. december 2014 af Bahja001 (Slettet)

unskyld mig formlen er stadig uklart for mig (den gamle saldo - det resten af inbetalinger)

dvs:hvis der 100 udbudt lån til at start med  og 80% der har betalt tilbage og startkapital 100000

ny saldo: 100000 - 100*1000+100*25+100.0,8.(1000+300)=106500

-han skulle tjenne mere ende det hvis det 80% der betalte tilbage

-når jeg lægger dem sammen giver det 306500 som ny saldo og det også meget

på forhånd tak


 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvorfor skulle han tjene mere end 6500  i en runde?


Svar #9
02. december 2014 af Bahja001 (Slettet)

det er så genialt og nok svar.du fik mig til at undersøge det igen.det giver meget mening for mig nu.

et lille spørsmålet til:

tror du at man kan bruge fks eksponential funktion til at undersøge på det. for vi har 2 variabler a og b som er afhængig af hinanden, så vil man måske sige at f(x)=b.a^x hvor a:antal udbudtlån afhængig af b:antal tilbagebetalig ?

tusind tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Der kan kun blive tale om en eksponentialfunktion, hvis man i hver runde lader a være det maksimalt mulige antal lån.


Svar #11
02. december 2014 af Bahja001 (Slettet)

super

mange tak


Skriv et svar til: meget gerne hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.