Matematik

Bestem skæringspunktet mellem eksponentialfunktionerne:

02. december 2014 af Celinepigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! :-)
Jeg er lidt usikker omkring en matematik opgave, så tænkte om der var nogle, som kunne hjælpe mig.

Opgaven

Bestem skæringspunktet mellem eksponentialfunktionerne:

f(x)=5*1,14^x

g(x)=20*0,98^x


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Du skal sætte dem lig med hinanden, og bestemme x


Svar #2
02. december 2014 af Celinepigen (Slettet)

Dvs.

5*1,14^x=20*0,98^x

Hvad skal jeg derefter? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Så isolerer du x, og herved har du bestemt x-koordinatet til skæringspunktet.

for at bestemme y-koordinat indsætter du bare den bestemte x-værdi på x's plads i en af de givne funktioner og løser y-værdien.

Dvs. du kan enten vælge at løse f(x) eller g(x).

Men at bestemme y-værdien kommer an på hvad der bliver spurgt om. Det kan nemlig være unødvendigt.


Svar #4
04. december 2014 af Celinepigen (Slettet)

Super mange tak:-)

Skriv et svar til: Bestem skæringspunktet mellem eksponentialfunktionerne:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.