Matematik

Prisen på en dåse

02. december 2014 af Lisebur (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvis det koster 11 kr/mat producere en coladåse i alumium, og én dåse kræver 264,357 cmalumium, hvordan regner jeg så ud hvad én dåse koster at lave?

Har omregnet det: 264,357 cm2  = 0,026435 m2

hvad gør jeg så herfra? Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang arealet med prisen pr m2 .


Svar #2
02. december 2014 af Lisebur (Slettet)

0,026435 * 11 = 0,290785 kr pr. dåse? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2014 af mathon

   pris = (0,026435 m2)·(11 kr/m2) = (0,026435·11)·(m2)·(kr/m2) = 0,29 kr


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2014 af Heptan

Du vil gerne vide hvad det koster? Så skal du have noget med enheden kr. Dvs m2 skal gå ud med hinanden. Du skal gange tallene med hinanden, dvs.

11 kr/m2 * 0,026436 m2 = ?

På den måde er m2/m2 = 1, og enheden er kr


Svar #5
02. december 2014 af Lisebur (Slettet)

Tusind tak for jeres svar!!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2014 af Stats

Ja...

11 kr/m· 0,026435 m2 =(11kr · 0,026435 m2)/m2 = 0,290785 kr

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2014 af Stats

lol

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
02. december 2014 af Lisebur (Slettet)

Den samlede produktion af dåser, som skal give 10.000 liter cola, koster 8812,19 kr.

Men har lidt problemer med næste opgave:

Colaerne sælges videre for 3 kr. pr. dåse.  Selve produktionen af colaerne koster 5000 kr. samt 15 øre for maling pr dåse. Opstil en ligning der angiver overskuddet som funktion at antallet af solgte colaer.(medtag udgift til aluminium)  


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2014 af mathon

       Overskud  =  30303·3 - (30303·0,15 + 5000 + 8812,19)


Skriv et svar til: Prisen på en dåse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.