Kemi
HJÆLP til beregning af OH ved pH
Hej hvis man skal beregne [OH-] som mol/l og man har en graf med med ph og mol...hvad er det man skal gøre?
Svar #3
03. december 2014 af OliverGlue (Slettet)
Ved pH 7 f.eks.
![\small \mathrm{[OH^{-}]=10^{7-14}\tfrac{mol}{L}=10^{-7}\tfrac{mol}{L}}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/KBkcwRGmaQxK8inSLDybNA==.gif)
Ved pH 9 f.eks.
![\small \mathrm{[OH^{-}]=10^{9-14}\tfrac{mol}{L}=10^{-5}\tfrac{mol}{L}}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/7-QaUsyVXgW7VmvYFg5pzg==.gif)
Hvilken del af udtrykket forårsager tvivl?
Svar #5
07. december 2014 af Joe11111 (Slettet)
Undskyld jeg spørger, men hvordan er det at have kemi på A-niveau? :)
Skriv et svar til: HJÆLP til beregning af OH ved pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\left [ OH^- \right ]=10^{pH-14}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/o9YPUS7rnkimKZJXMwSbcQ==.gif)
![\left [ OH^- \right ]\cdot\left [ H_3O^+ \right ] =10^{-14}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/qRhVhUiJpsRu_S9PLyR0yg==.gif)
![\left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}}{\left [ H_3O^+ \right ]}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/6eZUusqicSgxOiK8rwOQXQ==.gif)
![\left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}}{ 10^{-pH} }](https://media.studieportalen.dk/images/equations/k7-mGf32wGl7I4zewie72g==.gif)
![\left [ OH^- \right ]=10^{pH}\cdot 10^{-14}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/X7F7xMo_DOzF6_jTKvsPZg==.gif)
![\mathbf{\color{Red} \left [ OH^- \right ]=10^{pH-14}}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/4oaZ1MfJXTNi-8YfKkr07A==.gif)