Matematik

ligning

03. december 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med at isolere x:
k_0*k = \frac{x^2}{(c-2x)^2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med (c - 2x)2 , reducer, og løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Svar #2
03. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Det med at reducere den fremkomne 2.-gradsligning forstår jeg ikke.
k0·k = x2/(c-2x)2


(k0·k)·(c-2x)2 = x2

(k0·k)·(c2 + 4x- 4cx) = x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man finder

        k0k·(4x2 - 4cx + c2) = x2

dvs

        (4 - 1/(k0k))x2 - 4cx + c2 = 0


Svar #4
03. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Forstår ikke hvordan du får:

(4 - 1/(k0k))


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man dividerer ligningen med (k0k) .

        4x2 - 4cx + c2 - (1/k0k)·x2 = 0


Svar #6
03. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Jeg jeg ved ikke om diskriminanten er større eller mindre end 0, så hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

k_0 \cdot k = \frac{x^2}{(c-2x)^2}

(k_0\cdot k)\cdot (c-2x)^2 = x^2

\pm \sqrt{(k_0\cdot k)\cdot (c-2x)^2} = x

nok mere alternativt i #3


Svar #8
03. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Det kan da ikke passe, da man man ikke vil få isoleret x.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det giver da ikke løsningen.

#8

Jo, det er en 2.-gradsligning, se #3.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

man har

        d = 16c2 - 4·(4 - 1/(k0k))·c2 = 4c2/(k0k) .

Diskriminanten har altså samme fortegn som produktet k0k .


Svar #11
03. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Forstår ikke hvor du får 16 fra.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#9

Nej, det giver ikke løsningen, men det er isoleringen af x , som #0 spurgte efter.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jam, x er da ikke isoleret i #7.


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#13

Nej, ikke den fuldstændige løsing og isolering af x , men x er isoleret direkte ud fra ligningen.


Svar #15
03. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Er vi ikke enige om følgende:


a=4x^2 - \frac{1}{k_0k}
b=-c
c=c^2

D=b^2-4ac =c^2 - 4c^2(4x^2-\frac{1}{k_0k})


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

x er da ikke isoleret. Det er jo det rene vrøvl. Man isolerer x ved at løse ligningen i x.


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, b = -4c .


Svar #18
03. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

hvordan bliver 16c2 - 4·(4 - 1/(k0k))·c2 til 4c2/(k0k) .


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Gang parentesen ud. De to første led forsvinder så.


Svar #20
03. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Mange tak Andersen11


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.