Matematik

Differentiering

06. december 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Når man skal differentiere t*y(t)

Benytter vi os så af reglerne produktutreglen og sammensatfunktioner (kædereglen)

y(t) ) = sammensatfunktion

og t*y(t) = produktregel 

Korrekt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2014 af LeonhardEuler

Benyt bare produktreglen.


Svar #2
06. december 2014 af Sorteæble (Slettet)

Hvis det kun var y(t) der skulle diffrentieres ville det så være kædereglen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2014 af LeonhardEuler

(t•y(t))' = t'•y(t) + t•y'(t) =  y(t) + t•y'(t) 


Svar #4
06. december 2014 af Sorteæble (Slettet)

Jep det er den første, den har jeg forstået, tak. Men hvad hvis vi kun skulle differentiere y(t) 

så ville det være y(t) * y'(t) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2014 af LeonhardEuler

Det kommer an på hvad y(t) er.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Differentialkvotienten af y(t) er y'(t) .


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.